Schimmelnagels - Wat zijn schimmelnagels, oorzaak en hoe behandelenEen schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Een schimmelnagel kan er wit of geel uitzien. Ook zijn de geïnfecteerde nagels vaak broos en brokkelig. Wanneer de schimmel dieper in de nagel ziet, kan de nagel ook meer geelbruin gekleurd zijn.

Hoe ontstaan schimmelnagels?

SchimmelnagelsEen schimmel kan zich op verschillende manieren nestelen in de nagel. Personen met een verminderde weerstand hebben hier extra kans op. Ook kan de schimmel toegang krijgen door bijvoorbeeld een wondje. Het is belangrijk de nagel(s) snel te behandelen om te voorkomen dat andere nagels ook geïnfecteerd raken met de schimmel.


Schimmelnagels behandelen

Vrijblijvend consult
Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid. Het is eventueel mogelijk een proefpuls van de laser te ervaren.

Behandelfrequentie
Er zijn minimaal drie behandelingen nodig. Als de schimmel hardnekkig vastzit en/of alle nagels (in ernstige mate) zijn aangedaan, kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Het duurt zeker een paar maanden voordat de gezonde nagel terug groeit. Om deze reden in de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

Advies voor thuis
Het is belangrijk dat u de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd (door een gespecialiseerde pedicure).

Zoals eerder vernoemd zijn schimmelnagels zeer hardnekkig. Daarom is het van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.


Vrijblijvende Huidanalyse

  • Meer dan 8 jaar ervaring
  • Persoonlijk & Betrouwbaar
  • Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
Huid Rotterdam logo donker

routebeschrijving huid rotterdam calandstraat 10b

Maandag: 09.00 - 18.00
Dinsdag: 09.00 - 18.00
Woensdag: 09.00 - 18.00
Donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 18.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Avonden op afspraak

Kwaliteitsregister ParamediciNederlandse Vereniging Van Huidtherapeuten

facebook huid rotterdam instagram huid rotterdam

© 2018 Huid Rotterdam - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy PolicyDisclaimer | Contact