Wat zijn de symptomen van Rosacea?

Rosacea is een chronische aandoening die voorkomt in het gezicht. De symptomen van Rosacea zijn roodheid, zichtbare bloedvaatjes en ontstekingen. Deze symptomen zijn vaak symmetrisch te zien op met name de neus en wangen, maar ook het voorhoofd en de kin zijn soms aangedaan.
Daarnaast wordt er vaak gesproken over ‘break-outs’, dit zijn periodes waarin de Rosacea heftiger is dan in de periode ervoor. Tijdens deze periode zijn er vaak meer onzuiverheden te zien en is de roodheid heviger.

 

Rosacea dieet met handige tips!

Bij Rosacea is het belangrijk om histaminerijke voeding zo veel mogelijk te vermijden. Histamine zorgt ervoor dat de bloedvaten worden uitgezet, wat bij Rosacea voor roodheid en zwelling kan zorgen. Histamine zit onder andere in de volgende voedingsmiddelen:

  • Kruiden zoals; kaneel, komijn, koriander en gember
  • Groente zoals; zuurkool, bietjes, tomaten, spinazie en champignons
  • Fruit zoals; kiwi, aardbeien, kersen, meloen, frambozen en ananas
  • Alcoholische dranken zoals; champagne en rode wijn
  • Vleeswaren zoals; salami, worst en kant- en klaar maaltijden met vlees
  • Thee, sauzen en dressings

Hierboven staat een kleine opsomming met voedingsmiddelen die je met Rosacea het beste kunt vermijden. Als je dit lastig vindt, zou je dagelijks een antihistamine tabletje kunnen innemen. Deze kun je zonder recept kopen in de apotheek of drogisterij.

Rosacea besmettelijk, ja of nee?

Hoewel Rosacea een chronische aandoening is, is Rosacea niet besmettelijk.


Julie van Holten
Julie van Holten

Je huid is het grootste (zichtbare) orgaan. Het is voor veel mensen dan ook van belang dat de huid er gezond uitziet. Ik help je daarom graag met het behandelen van verschillende huidaandoeningen. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende huidanalyse via: http://www.huidrotterdam.nl/huidanalyse