Ongewenste haargroei - Wat is ongewenste haargroei, oorzaak en hoe behandelen


De woorden zeggen het al; haargroei die je liever niet meer wilt. Dit kan variëren van normale beharing op gebieden zoals oksels en benen, maar ook overmatige haargroei. Een voorbeeld hiervan is hirsutisme. Dit kenmerkt zich als overmatige haargroei bij vrouwen waarbij de beharing is toegenomen tot het mannelijk beharingspatroon.


Hoe ontstaat ongewenste haargroei?

ongewenste haargroeiIedereen heeft beharing op het lichaam. Wat iemand als ongewenste haargroei beschouwd is per persoon afhankelijk. Overbeharing, zoals hirsutisme, kan veroorzaakt worden door overproductie van het mannelijk hormoon of verschillende medicamenten.


Ongewenste haargroei behandelen

Vrijblijvend consult
Als eerst vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoord. De huidtherapeut zal het huidprobleem inspecteren en dan een persoonlijk behandelplan samenstellen. Zij zal advies geven welke behandeling het meest geschikt en effectief is voor de huid. Het is eventueel mogelijk een proefpuls van de laser te ervaren. 

Laser
Laserontharen is de techniek voor definitief ontharen. Ze gebruiken warmte-energie om de haarzakjes te vernietigen. Haren die in de groeifase zitten, worden door deze hitte voor 80-90% definitief verwijderd. De nieuwste lasers bevatten ook krachtige koelsystemen zoals de 3P-cooling, voor een comfortabele behandeling. Na de kuur heeft u een babyzachte, gladde huid en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om ongewenste beharing. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig.


Vergoeding zorgverzekeraar

Het is mogelijk dat de behandelingen voor ontharen vergoed worden door de zorgverzekeraar. Vaak gaat dit wel om vergoeding van beharing in het gelaat. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en polis. Het kan zijn dat er een verwijsbrief van de huisarts nodig is voor de vergoeding. Al onze huidtherapeuten zijn AGB- kwaliteitsgeregistreerd. Zij beschikken over vernieuwde kennis en vakbekwaamheid om de behandelingen uit te voeren. Wij helpen u graag tijdens het consult om uit te zoeken op welke vergoeding u recht heeft voor de behandelingen.

Disclaimer
Resultaten verschillen per persoon en zijn afhankelijk van diverse factoren, waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u altijd goed informeren bij de specialist over de behandelmethodes in combinatie met uw verwachtingspatroon.

Vrijblijvende Huidanalyse
Vergoeding verzekeraarControleer of jouw zorgverzekeraar vergoed

  • Meer dan 8 jaar ervaring
  • Persoonlijk & Betrouwbaar
  • Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
Huid Rotterdam logo donker

routebeschrijving huid rotterdam calandstraat 10b

Maandag: 09.00 - 18.00
Dinsdag: 09.00 - 18.00
Woensdag: 09.00 - 18.00
Donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 18.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Avonden op afspraak

Kwaliteitsregister ParamediciNederlandse Vereniging Van Huidtherapeuten

facebook huid rotterdam instagram huid rotterdam

© 2018 Huid Rotterdam - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy PolicyDisclaimer | Contact