Laser ontharing

Last van ongewenste beharing? Behandel dit effectief met een laser!

Hoe werkt laser ontharing?

Laserontharing werkt door middel van een laserstraal die effectief de voeding van de haar vernietigd, waardoor de haar niet meer terug kan groeien. De laser werkt effectief op gepigmenteerd haar. Wij werken met de GentleMax Pro. Een laserapparaat die krachtig is en op ieder huidtype toe te passen is. Naast dat een laser effectief is op dikke haren, kan de GentleMax Pro met zijn instellingen ook effectief dunnere haren behandelen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand een laserbehandeling vindt er een consult plaats. Tijdens dit consult stelt de huidtherapeut een aantal vragen en kun je natuurlijk aangeven wat je behandeld wilt hebben. De huidtherapeut geeft naar aanleiding van het consult persoonlijk advies.

Bij de start van de behandeling wordt de huid gedesinfecteerd, zodat de huid schoon de behandeling ingaat. Hierna wordt er gekeken naar het te behandelen gebied en worden stoppels of haartjes weggehaald. Eventueel wordt het te behandelen gebied afgetekend. De huidtherapeut en jij krijgen beide een bril op ter bescherming. Vervolgens stelt de huidtherapeut het laserapparaat in op de juiste hoeveelheid Joule, milliseconde en het aantal Hertz en kan gestart worden met de behandeling.

Bij elke lasershot die de huidtherapeut activeert, krijg je eerst plaatselijk gekoelde cryo vloeistof op de huid waarna direct de laserstraal volgt. Deze koeling zorgt ervoor dat de behandeling erg goed te doorstaan is.

Nadat het gebied is behandeld met de laser, kan de huid naar wens gekoeld worden. Hierna wordt zonbescherming aangebracht waar dit nodig is.

Welke resultaten kun je verwachten?

Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Ontharing oksels (voor en na)
ontharing oksels

Kimberly: ''Superblij met het resultaat''

Sofie: ''Ik zou Huid zeker aanraden''

Klik hier voor meer ervaringen.


Maak kennis met onze vakkundige huidtherapeuten

De huid is het grootse orgaan en heeft hierdoor specifieke zorg nodig. Deze zorg word bij Huid Rotterdam uitsluitend uitgevoerd door vakkundige huidtherapeuten met ervaring in verschillende huidtypes. Daarnaast zijn zij lid van het kwaliteitsregister paramedici en de Nederlandse vereniging van huidtherapeuten. Ook volgen zij regelmatig cursussen om hun kennis te verbreden / up to date te houden. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent.


Meest gestelde vragen:

Wat zijn de prijzen voor een laserbehandeling?

De prijzen variëren per gebied van het lichaam. Hierbij ligt het er ook aan waar de behandeling voor wordt toegepast, namelijk ontharen, tegen pigment of tegen vaatjes. Klik hier voor een volledig overzicht van de prijzen.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Voor ontharen zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Bij laserbehandelingen zouden alleen behandelingen voor ontharen in het gelaat vergoed kunnen worden. Bekijk bij ons overzicht of er een vergoeding hiervoor binnen jouw zorgverzekeringspakket valt (klik hier).

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Een behandeling met de laser kan soms gevoelig zijn. De laser heeft een geïntegreerd koelingssysteem wat de behandeling erg goed te doen maakt. Verder zou je het gevoel kunnen vergelijken met een elastiekje wat plaatselijk op de huid geschoten wordt, een klein schokje.

Is de GentleMax Pro ook te gebruiken bij een donkere huid?

Jazeker! De GentleMax Pro is door zijn gebruik van 2 lasers volledig veilig voor de donkere huid.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat reageren met roodheid in verband met doorbloeding. Ook kunnen er zich op sommige plekken van de beharing lichte bobbeltjes vormen kort na de behandeling. Dit is puur een reactie op de warmte van de laser en neemt ook heel snel weer af.

Moet ik rekening houden met de zon?

Als de huid te zongebruind is kan de laser anders reageren. Om dit te voorkomen raden wij aan voor de behandeling 4 weken niet te zonnen. Mochten de gebieden die gelaserd worden vaak blootgesteld zijn aan de zon (denk aan gezicht, armen en eventueel benen) is het altijd aan te raden een goede SPF bescherming te gebruiken. Voor na de behandeling raden wij aan om 2 weken niet te zonnen. Hierbij geldt ook dat een goede SPF bescherming nodig is voor extra bescherming. Wil je liever persoonlijk advies? Stuur dan de huidtherapeut via info@huidrotterdam.nl een mail met de uitleg. Dan kan zij precies aangeven wat ze aanraad in jouw situatie.


Vrijblijvend consultBetrouwbaar advies door de huidtherapeut

Direct de behandeling boeken? Klik hier.

  • Meer dan 8 jaar ervaring
  • Persoonlijk & Betrouwbaar
  • Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
Huid Rotterdam logo donker

routebeschrijving huid rotterdam calandstraat 10b

Maandag: 09.00 - 18.00
Dinsdag: 09.00 - 18.00
Woensdag: 09.00 - 18.00
Donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 18.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Avonden op afspraak

Kwaliteitsregister ParamediciNederlandse Vereniging Van Huidtherapeuten

facebook huid rotterdam instagram huid rotterdam

© 2018 Huid Rotterdam - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy PolicyDisclaimer | Contact