Fibromen - Wat zijn fibromen, oorzaak en hoe behandelen

Fibromen, ook wel bekend als steelwratjes, zijn kleine goedaardige gezwellen van het bindweefsel. Fibromen kunnen erg verheven zijn; dit soort fibromen kun je vaak vast pakken en noemen we gesteelde fibromen. Andere fibromen zijn juist weer wat vlakker, deze liggen oppervlakkig op de huid. Fibromen voelen vezelig aan en komen voor bij 1 op de 4 mensen. In veel gevallen komen ze in meerdere aantallen voor en als men ouder wordt neemt dit aantal vaak toe. Ze komen het meeste voor in huidplooien zoals; in de oksels, de hals, in de liezen en bij vrouwen onder de borsten.
Fibromen zijn niet kwaadaardig en kunnen behandeld worden als ze cosmetisch storend zijn.


Fibromen behandelen

Fibromen zijn gemakkelijk te behandelen middels coagulatie. Dit betekend dat het fibroom middels een elektrische stroom wordt verwarmd. De wat meer verheven fibromen kunnen we bij de kern behandelen, waarna die tijdens de behandeling al loslaat van de huid. Bij vlakke fibromen verwarmen we de fibroom zelf, totdat we de kern hebben bereikt. Bij beide soorten fibromen ontstaat er in de dagen na de behandeling een korstje op de fibroom of op de plaatst waar de gesteelde fibroom heeft gezeten. Dit korstje valt vanzelf van de huid als de onderliggende huid is genezen. Soms zijn er meer behandelingen nodig om fibromen volledig te laten verdwijnen.


Vrijblijvend consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt een consult plaats. Tijdens dit consult kunnen alle vragen worden beantwoordt. De huidtherapeut zal de fibromen bekijken en een persoonlijk behandelplan opstellen.


Vrijblijvende Huidanalyse

  • Meer dan 8 jaar ervaring
  • Persoonlijk & Betrouwbaar
  • Vergoeding mogelijk bij verzekeraar
Huid Rotterdam logo donker

routebeschrijving huid rotterdam calandstraat 10b

Maandag: 09.00 - 18.00
Dinsdag: 09.00 - 18.00
Woensdag: 09.00 - 18.00
Donderdag: 09.00 - 18.00
Vrijdag: 09.00 - 18.00
Zaterdag: 09.00 - 17.00
Avonden op afspraak

Kwaliteitsregister ParamediciNederlandse Vereniging Van Huidtherapeuten

facebook huid rotterdam instagram huid rotterdam

© 2018 Huid Rotterdam - Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy PolicyDisclaimer | Contact