Het huidverouderingsproces, hoe werkt het?

Ouder worden we allemaal. In de huid laat het ouder worden zo zijn tekenen achter, maar hoe werkt het proces precies?

Wanneer begint het proces?

Vanaf ongeveer het 30e levensjaar begint de huid tekenen van huidveroudering te vertonen. In de loop der jaren neemt de huidveroudering en hierbij de tekenen hiervan toe. De huid wordt dunner, kwetsbaarder, slapper en droger.

Collageen

Een belangrijk onderdeel in de huid wat in relatie staat met huidveroudering is collageen. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit in de huid. Tot het 25e levensjaar wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de ontwikkeling van de collageencellen af. De huid is hierbij begonnen met verouderingsproces.

Een belangrijke boosdoener

Naast het normale huidverouderingsproces is UV-straling uit het zonlicht een belangrijke boosdoener. UV-straling breekt als het ware de elasticiteit van de huid in stukjes. Je kunt het vergelijken met een elastiekje die te lang in de zon heeft gelegen. Het wordt bros en bij uitrekken breekt het vrijwel direct in stukjes. Een teveel van blootstelling aan zonlicht versnelt dus het natuurlijke huidverouderingsproces.

Mijn tips

Verzorg de huid optimaal om het huidverouderingsproces te vertragen en de huid optimaal te voeden. Je kunt dus al voor je 25e levensjaar starten met anti-aging producten. Bescherm je huid ook dagelijks met een SPF-factor. Je voorkomt hiermee een overmatige blootstelling aan UV-straling en vertraagd dus de huidveroudering!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Ik vind het belangrijk dat je je goed voelt in je eigen huid. Ik ben dan ook blij als ik degene mag zijn die daarvoor kan zorgen. Dit kan gaan om een huidprobleem of simpelweg het onderhouden van de huid. Iedere huid kan een goede verzorging gebruiken. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende huidanalyse via: http://www.huidrotterdam.nl/huidanalyse