Vaak wordt gedacht dat een droge huid hetzelfde is als een vochtarme huid. Ondanks dat er overeenkomsten zijn, is het niet hetzelfde. Wanneer de huid droog is, betekent dit dat er sprake is van een tekort aan talg in de huid. Een droge huid is het tegenovergestelde van een vette huid, waarbij juist sprake is van teveel talg in de huid. Zowel een droge als een vette huid zijn huidtypes. Een vochtarme huid houdt in dat er te weinig vocht is in de huid. Een droge huid is meestal vochtarm, maar een vette huid kan dat ook zijn. Een vochtarme huid is dus een huidconditie die bij alle huidtypes kan voorkomen.

Je kunt een vochtarme huid voornamelijk herkennen aan een trekkerig gevoel na het wassen en aan fijne lijntjes en schilfertjes. Om een vochtarme huid weer in balans te brengen, is het van belang om de huid goed te hydrateren.

Denk jij last te hebben van een vochtarme huid? Plan dan gerust een vrijblijvend consult waarbij de huidtherapeut gerichte adviezen kan geven om jouw huid te verbeteren.