Heb je last van altijd last van een rode blos op de wangen? Ontsierende vaatjes op de neus? Dan heb je waarschijnlijk last van couperose. Deze roodheid wordt veroorzaakt doordat oppervlakkige haarvaatjes zijn verwijd en/of gesprongen. Dit kan zich uiten in een continu aanhoudende rode gloed of door duidelijk waarneembare vaatjes (teleangiëctastieën) op het gezicht.

 

Couperose in het gezicht of op de benen

Couperose komt vaak voor in het gezicht, alhoewel we gesprongen vaatjes ook vaak terugzien op de benen of op de voeten. U kunt hier meer over lezen in het tabblad ‘vaat laser’.

 

Welke crème bij couperose?

Helaas zijn er geen crèmes die couperose kunnen verhelpen. Er is namelijk geen enkele crème die tot in de bloedvaten van de huid kan doordringen. Wel kunt u crèmes gebruiken om de roodheid onder controle te houden. Gebruik hiervoor milde producten die de huid niet irriteren. Ook is het dagelijks gebruik van een zonnebrandproduct bij couperose erg belangrijk. De zon kan couperose namelijk verergeren doordat de bloedvaten uitzetten bij warmte.

 

Couperose verwijderen; dit is de beste manier!

Couperose kunnen we bij Huid Rotterdam behandelen middels een laserbehandeling. Dit doen wij met de ND-Yag laser van de Gentle Max Pro. De warmte van de laser wordt geabsorbeerd door het bloed in het bloedvaatje. Hierdoor stolt het bloed in het vaatje en klapt deze dicht. Het bloedvat wordt vervolgens opgeruimd door het lichaam, waarna deze niet meer zichtbaar is in de huid.


Julie van Holten
Julie van Holten

Je huid is het grootste (zichtbare) orgaan. Het is voor veel mensen dan ook van belang dat de huid er gezond uitziet. Ik help je daarom graag met het behandelen van verschillende huidaandoeningen. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende huidanalyse via: http://www.huidrotterdam.nl/huidanalyse