Symptomen van de vette huid.

Een vette huid kan je herkennen aan de glimmende oppervlaktes in het gezicht en de grote, groffe poriën, deze plekken komen ook het meest voor op het voorhoofd, kin en de neus. Bij een vette huid word er teveel huidvet geproduceerd doordat de talgklieren te actief zijn. Mensen met een vette huid hebben veel last van puisten, acne en andere onregelmatigheden op de huid.

Wat te doen tegen een vette huid?

Wat belangrijk is bij een vette huid is het verzorgen van de huid. Je moet zorgen voor een grondige en regelmatige reiniging. Doordat de talgklieren veel talg produceren moet je voorkomen dat deze verstopt raken. Door warm lauw water en zeep te gebruiken kun je overtollig talg verwijderen. Vermijd producten met alcohol en zuiveringsproducten. Nadat je de huid hebt gereinigd kan je de reiniging eindigen met een lotion of crème. Als je de huid gaat naschrobben of ruw gaat afdrogen gaat de huid samentrekken en treedt er verschilvering op. Door dat een vette huid veel actieve talgklieren heeft zorgt dit ervoor dat die veel talg produceren dus dat de huid verstopt kan raken en dus ook veel onzuiverheden op de vette huid kunnen plaats vinden. Hierdoor moet je de huid ook regelmatig (enkele keren per maand) gaan zuiveren door maskers en/of peelings te nemen.  De huid gaat er na zo een behandeling veel schoner, zuiverder en beter gaan uitzien.

Je zou ook op je voeding kunnen letten, dus meer water drinken, doordat water een zuiverende werking heeft op het lichaam dus ook voor de huid. Vruchtenhapjes met vitaminen helpen ook doordat je lichaam in 1 keer veel vitamines binnenkrijgt. Roken en alcohol is slecht voor de huid en zou de klachten van een vette huid niet verminderen. Voldoende bewegen is ook belangrijk voor het lichaam. Lichaamsbewegingen bevorderd het afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Een verminderde vitaminen B2 kan er ook voor zorgen dat je een vette huid krijgt, zorg er daarom voor dat je voldoende bonen, noten en producten op basis van gist te eten. Je zou je tekort aan B2 ook kunnen aanvullen door andere voedingssupplementen.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Ik vind het belangrijk dat je je goed voelt in je eigen huid. Ik ben dan ook blij als ik degene mag zijn die daarvoor kan zorgen. Dit kan gaan om een huidprobleem of simpelweg het onderhouden van de huid. Iedere huid kan een goede verzorging gebruiken. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende huidanalyse via: http://www.huidrotterdam.nl/huidanalyse