Retinol is een stof die in de huid wordt omgezet tot retinoïnezuur, ook wel vitamine A-zuur genoemd. Vitamine A heeft een huidverjongende werking, waarbij de huidstructuur verbetert en pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Retinoïne zuur bindt zich aan de huidcellen en stimuleert daardoor de celdeling en de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine. Daarnaast wordt de afbraak van deze twee eiwitten geremd. De diepere huidlagen worden verstevigd waardoor rimpels worden tegengegaan. Tot slot zorgt retinol voor het verfijnen van de grovere poriën

Bij het gebruik van retinol is het belangrijk dat de huid de tijd krijgt om te wennen aan dit ingrediënt, het heeft namelijk een vrij intensieve werking. Wij adviseren daarom om het gebruik van een product met retinol op te bouwen. Te beginnen met één avond in de week, vervolgens twee avonden in de week enzovoort, tot je het na zeven weken elke avond gebruikt.

Retinol is één van de weinige klinisch bewezen anti-aging ingrediënten, die effectief werkt tegen het verminderen rimpels.

 

Wij hebben zelf in onze kliniek de volgende producten met retinol

Retinol peptide youth serum:
Dit serum richt zich specifiek op het tegen gaan van huidveroudering. Het verstevigd de huid, verzacht de grove poriën en geeft de huid een gezonde uitstraling. 

Retinol brightening serum:
Het retinol brightening serum bevat naast retinol ook ingrediënten die zorgen voor het oplichten van de huid. Dit product kan voornamelijk worden ingezet voor pigmentvlekjes en andere verkleuringen van de huid, maar zorgt daarnaast dus ook voor anti-aging.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Ik vind het belangrijk dat je je goed voelt in je eigen huid. Ik ben dan ook blij als ik degene mag zijn die daarvoor kan zorgen. Dit kan gaan om een huidprobleem of simpelweg het onderhouden van de huid. Iedere huid kan een goede verzorging gebruiken. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende huidanalyse via: http://www.huidrotterdam.nl/huidanalyse