Hey, ik ben Heleen! Ik vind het belangrijk om mijn huid goed te onderhouden. Daarom heb ik afgelopen donderdag de TCA peeling gehad. De TCA peeling is een chemische peeling die voornamelijk zorgt voor verbetering van de huidstructuur en het verminderen van littekentjes. Een chemische peeling bestaat net zoals een fruitzuurpeeling uit fruitzuren, maar is een stuk intensiever. Na de behandeling met een chemische peeling ga je vervellen, de oude huid laat los en er komt een meer egale huid voor terug.

Tijdens de behandeling zijn er twee plekjes op mijn wang extra aangestipt ​met een wattenstaafje​. ​Op het filmpje is dit goed zichtbaar door de frosting​. hier kan je op het filmpje goed de frosting op zien. Frosting is een witte laag op de huid wat aantoont dat de bovenste huidlaag aan het losweken is. Dit is een huidreactie die we graag willen zien tijdens de behandeling.

Speciaal voor jullie heb ik het proces per dag bijgehouden. Ik heb omschreven wat ik precies voelde en zag.

Woensdag 25 september – 17:00
Ik heb net de peeling gehad. Mijn huid is nog een beetje rood, maar de meeste roodheid is al weggetrokken.

proces van een TCA peeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdagavond 26 september – 22:00
De tweede avond na de peeling. Mijn huid trekt en voelt erg droog, het is net alsof je een ​klei ​masker op hebt ​dat opdroogt​. Sommige plekjes jeukte gedurende de dag een beetje, vooral rondom mijn mond en naast mijn neus. Deze plekjes zijn ​rond een uur of 10​ ‘gebarsten’. ​Mijn huid trok los en ​Het vervellingsproces is begonnen.

proces van een TCA peeling

 

Vrijdagochtend 27 september – 8:00
De plekjes naast mijn mond en neus zijn wat heftiger geworden, vervolgens barstte ook mijn kin en een stukje tussen mijn wenkbrauwen. Het doet overigens geen pijn, maar mijn huid voelt wel heel droog. Ook heb ik geen jeuk meer.

proces van een TCA peelingproces van een TCA peelingproces van een TCA peeling

 

Vrijdagochtend 27 september – 11:00
Ik heb net gedoucht, hierdoor zijn veel velletjes een beetje los geweekt en heb ik ze voorzichtig eraf gewreven hierdoor ziet het er een stuk rustiger uit.

 

Vrijdagochtend 27 september – 11:30
Mijn huid is weer helemaal opgedroogd na het douchen en de velletjes zijn weer net zo erg als voor het douchen. Het vervellen trekt wat verder richting mijn wangen. Tot nu zijn mijn mondhoeken, neus, kin en een stukje tussen mijn wenkbrauwen aan het vervellen, verder is alles nog intact.

 

Vrijdag 27 september – 12:00 – 16:00
Het vervellen op mijn kin wordt wat minder, de meeste velletjes zijn eraf gevallen of heb ik zelf voorzichtig eraf gewreven. Hier moet je echt mee oppassen, het is niet de bedoeling om de velletjes eraf te trekken. Als je wat grotere losse velletjes hebt, kan je die voorzichtig afknippen. Mijn neusvleugels zijn nu ook aan het vervellen. Sommige plekjes met nieuwe huid zijn ietsjes gevoeliger wanneer je er aan zit. Het voelt een beetje branderig. Ik heb zelf geen make-up aangebracht op de huid, maar ik kan me voorstellen dat make-up ook wat branderig kan aanvoelen. De nieuwe huid is wel lekker zacht!

proces van een TCA peelingproces van een TCA peelingproces van een TCA peeling

 

Vrijdag 27 september – 22:00
Rondom mijn mondhoeken zijn alle velletjes bijna weg, maar nu begint het richting mijn wangen meer te vervellen. Ik ben benieuwd of mijn voorhoofd ook gaat vervellen, die voelt namelijk niet zo heel strak of droog aan.

proces van een TCA peeling

Zaterdag 28 september – 9:30
Nu mijn wangen ook beginnen met vervellen merk ik dat dit veel geleidelijker gaat dan rondom mijn mond. Het ‘gekke’ gezicht is voor het grootste deel weg. Je ziet nu wel duidelijk dat je echt een soort maskertje kan tekenen. Dit is te zien op de foto

proces van een TCA peelingproces van een TCA peeling

 

Zaterdag 28 september – 13:00
Sommige plekjes nieuwe huid jeuken af en toe. Mijn dagcrème prikkelt heel licht als ik hem aanbreng maar dat is snel weg.

 

Zondag 29 september – 9:00
De plekjes op mijn wang die nog extra zijn aangestipt tijdens de behandeling beginnen ook los te laten. Verder is er niet heel veel verschil met gister. De velletjes worden steeds wat minder en trekken wat verder richting mijn oren.

proces van een TCA peeling

proces van een TCA peelingproces van een TCA peelingproces van een TCA peeling

Maandag 30 september – 11:00
De velletjes zijn bijna allemaal weg, ik heb alleen nog onderaan mijn kaaklijn een aantal velletjes. Nu kan je goed zien tot waar de peeling is aangebracht.
Na het vervellen merkte ik dat mijn huid een stuk zachter is. Daarnaast merkte ik dat de poriën op mijn neus minder zichtbaar zijn. Verder had ik op mijn wang twee littekentjes, die zijn tijdens de behandeling extra aangestipt, ook deze zijn minder zichtbaar geworden.

 

Tot slot wil ik jullie meegeven om niet aan de velletjes te trekken! Hierdoor kunnen wondjes ontstaan die uiteindelijk leiden tot littekens. Dit is bij mij per ongeluk gebeurt toen ik onder de douche te hard heb gewreven.  Mocht je een wondje maken, kan je met de juiste producten het ontstane littekentje voor een groot deel verminderen. Echter kan vooraf niet voorspelt worden in hoeverre het littekentje nog zal vervagen, neem dus geen risico en laat de vervelling met rust.

Wil jij ook een keer de TCA peeling proberen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult!


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Ik vind het belangrijk dat je je goed voelt in je eigen huid. Ik ben dan ook blij als ik degene mag zijn die daarvoor kan zorgen. Dit kan gaan om een huidprobleem of simpelweg het onderhouden van de huid. Iedere huid kan een goede verzorging gebruiken. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende huidanalyse via: http://www.huidrotterdam.nl/huidanalyse