Wat doet het precies?

Bonzoylperoxide-gel werkt in op de bovenste laag van de huid. De gel weekt de bovenste laag van de huid los en vermindert de groei hiervan. Ook dood benzoylperoxide de acnebacteriën. De gel is te gebruiken bij acne en ook bij andere huidaandoeningen zoals ‘pitted keratolytis’ of te wel, putjezolen.

Hoe gebruikt u het?

  • Maak de huid goed schoon met lauw water voordat je de gel aanbrengt.
  • Smeer de gel in een dunne laag aan op de betreffende plekken. Masseer de gel niet in.

Breng de gel alleen aan op onbeschadigde huid. Vermijd contact met lippen, ogen, neus- en mondslijmvlies. Heeft de gel toch contact  gemaakt met een van deze delen? Spoel de plek/plekken direct en grondig met heel veel water.

Het beste is om een keer per dag te beginnen met de gel. Mocht je overgevoelig zijn voor de gel, dan kun je dat in de eerste dagen goed merken. Na enkele dagen kunt u de gel twee keer per dag aanbrengen. Na enkele weken kun je zelf beoordelen of dit voldoende effect heeft.

Waar moet u op letten?

Het beste is, om de gel ’s avonds aan te brengen. De gel verbleekt namelijk gekleurde kleding en stoffen. Dat is iet som mee rekening te houden bij het aanbrengen. De gel kan ook uw haar en wenkbrauwen bleken, evenals metaal, zoals brillen en sieraden.\

Mogelijke bijwerkingen

  • Irritatie van de huid: roodheid, een branderig gevoel, jeuk, uitdroging, schilfering en kloven. Dit gaat meestal na een paar weken over. Zo niet, neem dan contact op met de huisarts.
  • Overgevoeligheid met uitslag, zwelling, jeuk of eventueel vochtafscheiding. Stop dan met het product en raadpleeg uw arts.
  • De benzoyl peroxide gel kan de huid gevoeliger maken voor UV-licht. Blootstelling aan zonlicht, ook korte perioden, kan huiduitslag, jeuk, roodheid en andere verkleuringen van de huid of verbranding veroorzaken.

Hoelang kan je het middel gebruiken?

Na 4 tot 8 weken van het gebruik van de gel kunt u resultaat verwachten. Na drie maanden is het effect pas echt goed te beoordelen. Bij een goed verloop van de behandeling, kunt u deze het beste voortzetten tot de acne over is.


Ellen de Haan
Ellen de Haan

Ik vind het belangrijk dat je je goed voelt in je eigen huid. Ik ben dan ook blij als ik degene mag zijn die daarvoor kan zorgen. Dit kan gaan om een huidprobleem of simpelweg het onderhouden van de huid. Iedere huid kan een goede verzorging gebruiken. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende huidanalyse via: http://www.huidrotterdam.nl/huidanalyse